Over VDV

Tennis

Eind jaren tachtig ben ik begonnen met lesgeven bij LT Compas (Emmer-Compascuum). ’s Winters in de Zuidoosthal, ’s zomers op de buitenbanen. Daar kwam begin jaren negentig TC Sellingen bij.

Daarna ben ik als hoofdtrainer gevraagd bij TC Suthwalda. In die tijd werkte ik ook in de indooraccommodatie van het Pagecentrum in Stadskanaal. Dat heb ik drie jaar gedaan, toen ben ik verkast naar Are You Ready in Vries waar ik 19 jaar ben gebleven. Ik heb daar vooral de jeugd opgeleid en op alle niveaus mogen lesgeven van beginner tot regionaal en ook nationaal (hoofdklasse competitie, top 10 talenten van Nederland bij de jongens en de meiden).

Bij de zondagcompetitie werd promotie gevierd bij de senioren naar de derde klasse.

Maar naast deze uren en het coachen op de banen in Vries en het hele land was er ook ruimte voor de gezellige “recreatieve uren”. Onder andere het organiseren van tenniskampen en van jaarlijks twee lesserstoernooien (met /zonder BBQ) gaf ook veel voldoening.

Waar ik natuurlijk bijzonder trots op ben zijn de onderscheidingen die ik in de afgelopen jaren heb mogen ontvangen. In 2005 zowel de Drentse districtsbeker van de sectie wedstrijdtennis als de uitreiking van de KNLTB zilveren speld. In 2017 heb ik van de Esther Vergeer Foundation hun “1-tjes award” mogen ontvangen.

Rolstoeltennis

Hier ben ik zo maar ingerold. Bij TC Suthwalda werd al rolstoeltennis gegeven en bij mijn aanstelling (1992) ben ik dus ook gestart met deze lessen. Het zijn net “gewone” mensen. Sommige hebben moeite met de forehand anderen de backhand en tja dan de service.. Ook hier heb ik lesgegeven met dezelfde visie; dat iedereen moet sporten op zijn/haar niveau en mogelijkheden. Naast het volgen van spelers/cursussen heb ik als assistent de World Team Cup (WTC) in Barcelona mee mogen maken en heb ik als hoofdcoach 3 spelers in Toulouse mogen begeleiden (de latere heren nummer 1 van de wereld Maikel Scheffers en de nummer 6 van de dames Angela Maas). Een aantal jaren was ik regiotrainer van Friesland/ Groningen, Overijssel en Drenthe en organiseerde ik, samen met anderen, vele ranglijsttoernooien in Meppel en Wierden. Ook hier gaf ik zowel prestatief als recreatief niveau les.

Toen de World Team Cup in Groningen werd gehouden (organisatie Eurochamp) heb ik me beziggehouden met de tennis technische zaken.

Rolstoeltennistraining?

Op dit moment geef ik de zomer rolstoeltrainingen op de banen van LTC Emmen i.s.m. Esther Vergeer Foundation. In de winter zijn de trainingen in Oosterhesselen. In het voorjaar van 2023 komt er weer een clinic. Neem contact met me op als je ook mee wilt doen of iemand weet die dit ook graag zou willen doen. Jongste groep is 14-16 jaar (Vier jeugdspelers uit de regio). Junioren als ook senioren kunnen gratis een paar introductielessen krijgen. Stuur me een e-mail en we spreken op korte termijn af.

Padel, beschikbaar per 01-03-2023

Vanaf 1 maart ben ik beschikbaar voor een nieuwe uitdaging.

Visie

Iedereen kan leren tennissen/padellen, alleen moeten we dit doen op ons eigen niveau. De kunst van lesgeven is om dit dus aan de persoon/karakter aan te passen. Je moet je tijdens het sporten kunnen ontspannen en niet te veel moeten nadenken. Natuurlijk kan dit niet direct maar moet er wel een goede basis liggen. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van zijn /haar achtergrond en het aantal keer dat er naast het lessen op niveau worden geoefend.

Beschikbaar per 1 maart 2021

Ik ben op zoek naar een gezellige vereniging om daar 1 à 2 dagen per week de tennis-/padeltrainingen te verzorgen. Ook voor privé tennistrainingen kun je mij bellen/mailen.

Introductiecurus Padel

Wil je een introductiecursus Padel? Geen probleem. Ballen en rackets zijn gratis te leen!

Padel/tennismarkt bij jouw op de club?

In onderling overleg is dit mogelijk. Naast Adidas, SIUX dealer (Padel) verkoop ik sinds 1-1-2021 ook Snauwaert materiaal (tennis & Padel). Iedere speler kan dan alle aanwezige rackets testen op de baan!

Ben je op zoek naar een nieuw tennis- of padelracket, tennis- of padelballen of andere accessoires? Voor meer info: stuur mij een berichtje via contact.